Ga naar de inhoud

Ik ben Emma Hafkamp

Ik ben de exclusieve psychotherapeut en coach voor top ondernemers en leiders in Nederland. Je kunt gedurende een jaar met mij samenwerken, waarbij ik jou blootstel aan een voor jou unieke mix van psychotherapie en lichaamswerk. Passend bij jou. Als leider. Als ondernemer met een goed lopend eigen bedrijf. Of aan jou als ondernemend mens met een hoge leidinggevende positie in het bedrijfsleven.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Na een mooie jeugd met mijn moeder en broer in het nuchtere Friesland, kwam ik terecht in Amsterdam, waar ik werd geïnspireerd door alle mogelijkheden en verscheidenheid aan mensen. Oprechte nieuwsgierigheid is wat mij in die tijd op veel plekken heeft gebracht. ‘Wie zijn wij als mens?’ en ‘Waarom doen wij wat wij doen?’, zijn vragen die ik heb gesteld tijdens mijn studies gezondheidszorgpsychologie en culturele antropologie. Via mijn vader kwam ik in aanraking met yoga en begon ik steeds meer de verbinding tussen lichaam en geest te ervaren. Een waardevolle ontdekking, omdat dit betekent dat allerlei klachten via meerdere invalshoeken verbeterd kunnen worden en daarmee grotere kans op succes. 

Mijn kijk op het leven

Eerdere werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen heeft enorme invloed gehad op hoe ik in het leven sta en naar anderen kijk. Gezondheid is een van de belangrijkste voorwaarden om een goed, gelukkig en zinvol leven te leiden. Hier bewuste keuzes in maken en stil staan bij je eigen waarden, doelen en verlangens, zijn voorwaarden voor het leiden van een mooi, betekenisvol en lichter leven.

Mijn eigen leven licht houden is soms ook een uitdaging. Naast yoga helpt sporten mij hier enorm in, vooral in de buitenlucht, zoals racefietsen, hardlopen en skiën. Ik geniet van familie en vrienden, muziek (jazz, soul en hiphop), de Thaise keuken, op het water zijn, een goed boek en zeker ook een goed gesprek.

Zelf laat ik mij altijd op verschillende manieren spiegelen en coachen. Omdat ik de groei die daaruit voortkomt heel aantrekkelijk vind en ik ook altijd weer op zoek ben naar hoe ik mijn werk zo kwalitatief mogelijk kan uitvoeren. Mijn werk geeft mij zingeving. Omdat ik mensen kan begeleiden in hun proces om hun leven zo in te richten dat zij het beste uit zichzelf en anderen kunnen halen. Op deze manier transformeren we onszelf waarmee we de wereld als een betere en gezondere plek achterlaten.

Opleidingen

Ik heb mijn kennis over het lichaam en de geest op allerlei niveaus kunnen verdiepen door de volgende opleidingen:

● Gezondheidszorgpsychologie
● 
BIG-opleiding tot GZ-psycholoog
● EMDR basisopleiding
● Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
● Schematherapie basisopleiding
● Postmaster Medische Psychologie
● Opleiding psychotherapie Managing Cancer and Living Meaningfully (CALM)
● Opleiding tot yogadocent